Cestoviny s tuniakom

20 min

Čas prípravy

-

Čas varenia

1

Počet osôb

Suroviny
  • Cestoviny semolinové 60-70g
  • Pasírované paradajky 1,5-2 dcl (alebo podusené klasické paradajky)
  • Olivy čierne 5 ks
  • Kukurica mrazená 3 PL
  • Tuniak vo vlastnej šťave 80g
  • Grana padano/parmezán 15g
  • Pažítka/jarná cibuľka
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Cesnak
Postup

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Medzi tým orestujeme na panvici pokrájané olivy, pridáme kukuricu, počkáme, kým zmäkne. Pridáme tuniaka (šťavu zlejeme), prelisovaný cesnak, soľ, korenie, pasírované paradajky. Nakoniec primiešame cestoviny uvarené al dente, premiešame a podávame. Na tanieri posypeme syrom a pažítkou/cibuľkou.

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....