Domáci špaldový chlebík

10 min

Čas prípravy

45 min

Čas varenia

-

Počet osôb

Suroviny
  • Teplá voda 370 ml
  • Trstinový cukor 1 lyžička
  • Droždie 20g
  • Soľ himalájska/morská 1 PL
  • Špaldová múka 500g
  • Semienka 1 lyžička
  • Olivový olej 1 PL
  • Cesnak 1 strúčik
Postup

V miske zmiešame vodu s lyžičkou cukru a droždím. Necháme 10 minút odstáť. Postupne pridávame špaldovú múku, premiešavame vareškou (nakoniec trošku premiešame rukou). Misku prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 30-45 minút. Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme semienkami a pofŕkame studenou vodou. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme 45 minút. 10 minút pred dopečením môžeme chlebík vybrať a zľahka potrieť olivovým olejom s prelisovaným cesnakom.

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....