Krémová hokkaido polievka

20 min

Čas prípravy

-

Čas varenia

2

Počet osôb

Suroviny
  • Hokkaido tekvica 1 malý kus
  • Mrkva 1 ks
  • Maslo 1 PL
  • Soľ
  • Med 1 lyžička
  • Citrón
Postup

Tekvicu pokrájame na malé kocky, mrkvu na tenké kolieska a vložíme do osolenej vody (vodu lejeme tesne nad povrch tekvice). Necháme zovrieť a varíme cca 15 minút, kým nebude tekvica mäkká. V mixéri rozmixujeme na hladký krém, ochutíme maslom, soľou, medom a troškou citróna (podľa chuti).

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....