Morčacie kari so šošovicovou omáčkou

20 min

Čas prípravy

-

Čas varenia

2

Počet osôb

Suroviny
  • Brokolica
  • Cesnak
  • Morčacie prsia 300g
  • Šošovica červená 80g
  • Kyslá smotana 30g
  • Pasírované paradajky 2-3 PL
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Kari korenie
  • Olej na smaženie
  • Olivový olej 1 PL
Postup

Brokolicu pripravíme na pare. Keď je hotová, pridáme trošku panenského oleja, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Šosovicu si uvaríme v osobitnom hrnci. Mäsko pokrájame na rezance, koreníme kari korením a soľou a sprudka orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme uvarenú šošovicu, smotanu, pasírované paradajky a korenie. Poriadne premiešame a servírujeme spolu s brokolicou (inou zeleninou).

pozn. – suroviny sú uvedené na 2 porcie

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....