Mramorový tvaroháčik bez korpusu

5 min

Čas prípravy

35 min

Čas varenia

6 porcií

Počet osôb

Suroviny
  • Tvaroh jemný (percento tuku podľa preferencií, ja som použila 2,5 %) 500g
  • Kyslá smotana 10-14 % 130g
  • Jogurt grécky/Hollandia 130g
  • Špaldová/mandľová/ovsená múka 1 PL
  • Vajíčka 2 ks
  • Med 70g
  • Kakao 2 PL
  • Vanilková aróma
Postup

Tvaroh vymiešame s jogurtom, smotanou a medom, špaldovú (ovsenú/mandľovú) múku primiešame k zmesi. Pridáme vajíčka a znova poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, do jednej pridáme 2 PL kakaa, do druhej vanilkovú /inú/ arómu.
Tortovú formu 16-18 cm vystlanú papierom na pečenie postupne plníme zmesami – do stredu dáme lyžicu vanilkovej, na ňu lyžicu kakaovej a postup opakujeme, až kým neminieme všetku zmes. Pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch. Koláčik necháme úplne vychladnúť a na noc vložíme do chladničky.

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....