Pečené šampiňóny plnené cícerovou plnkou

15

Čas prípravy

30

Čas varenia

-

Počet osôb

Suroviny
  • Šampiňóny (čo najväčšie kusy)
  • Jarná cibuľka
  • Vajíčko
  • Cícer v konzerve
  • Syr (môže byť aj mozzarella aj eidam)
  • Korenie (napr. chilli, kurkuma, čierne korenie)
  • Soľ 1/2 lyžičky
  • Cesnak
  • Olivový olej
Postup
Šampiňóny zlúpeme, stopku odlupneme. Cícer jemne popučíme a zmiešame s nakrájanou jarnou cibuľkou, koreninami, soľou, vajíčkom a pretlačeným cesnakom (kto chce aj pokrájané šamp. stopky). Do zapekacej misky pokropíme olej, poukladáme šampiňóny a plníme pripravenou plnkou. Plátky mozzarelly, syr poukladáme na šampiňóny a dáme zapiecť do rúry (180°C) na 30 min.
Jedna porcia je v závislosti od veľkosti šampiňónov = 5-8 ks

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....