Cviklová polievka

    • 500 g cvikly
    • 1 cibuľa
    • 1 mrkva pokrájaná na kocky
    • 220 g bielej kapusty pokrájanej najemno
    • 4 strúčiky cesnaku
    • bobkový list
    • 0,5 litra zeleninového bujónu
    • 1 lyžica olivového/kokosového oleja

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Cviklu spolu s cesnakom zabalíme do alobalu a opekáme asi 20-30 minút, kým nie je mäkká. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a opražíme dozlatista. Potom pridáme kapustu a mrkvu a ešte niekoľko minút opražíme. Pridáme vývar a bobkový list, prikryjeme a privedieme do varu. Cesnak a cviklu vyberieme z fólie, ošúpeme, pokrájame, pridáme do polievky a na miernom ohni varíme ďalších 10 minút. Bobkový list vyberieme a ponorným mixérom rozmixujeme polievku, až kým nie je krémová. Podávame s bielym jogurtom a pažítkou. Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.

    (autor: Eva Blaho)

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.