Predhrejeme si rúru na 220 °C, plech vystelieme papierom na pečenie a nastriekame/potrieme olejom. Nakrájame si polovicu väčšej hlávky karfiolu do hrnca, zalejeme vodou a predvaríme. Predvarený karfiol scedíme, necháme vychladnúť a úplne ho nadrobíme. V menšej miske si premiešame vajíčko, nastrúhanú mozzarellu, parmezán, soľ a čierne korenie. Túto zmes zmiešame s nastrúhaným karfiolom, rozotrieme na pripravenú panvicu a pečieme 10-15 minút do zlatista. Cesto vyberieme z rúry, potrieme ho paradajkovým pretlakom, na vrch poukladáme napoly rozrezané cherry paradajky, posypeme nadrobno nakrájaným cesnakom a všetko spolu dáme zapiecť na 10 minút. Pred podávaním okoreníme čerstvou/sušenou bazalkou.
Fit pizza
- Recepty
- Jedlá bez mäsa a iné dobroty
- Fit pizza
- 10 min
- 25 min
- 2

- Karfiol 1/2 väčšej hlávky
- Vajíčko 1 väčší kus
- Nastrúhaná mozzarella 1 a 1/4 šálky
- Nastrúhaný parmezán 2 PL
- Paradajkový pretlak 1/4 šálky
- Cherry paradajky (nakrájané na polovičky)1 šálka
- Cesnak 2 ks
- Soľ, čierne korenie
- Bazalka
Pizza à la objav storočia. Neverili by ste, ale fakt drží pohromade. Nízkokalorická a neskutočne chutná. Vyskúšajte!