Fit Segedín

20 min

Čas prípravy

2

Počet pocií

Suroviny

  • Kyslá kapusta 180-200g
  • Kyslá smotana 10 % (napr. Pilos) 180g
  • Mlieko polotučné 1 dcl
  • Špaldová celozrnná múka 1 lyžička
  • Červená paprika podľa chuti
  • Soľ
  • Kuracie prsia 240-280g
  • Olej na smaženie 1-2 PL
  • Zemiaky varené 240-300g

Postup

Kapustu si orestujeme na troške oleja, potom prilejeme trošku vody a podusíme podľa chuti (niekto má rád tvrdšiu, niekto mäkšiu). Medzitým rozmiešame smotanu, mlieko, špaldovú múku, červenú papriku a soľ (podľa chuti). Na troške oleja osmažíme osobitne kuracie prsia – osolené a okorenené, pokrájané na menšie kúsky.

Keď je kapusta podusená, primiešame do nej hotovú zmes zo smotany, necháme prevrieť, ochutíme podľa potreby. Podávame s varenými zemiakmi a osmaženým mäskom, ktoré sme položili na vrch segedínu.

 

Pozn. – u mužov použiť pri individuálnom stravovacom pláne väčšiu gramáž zemiakov.

Pozn. 2 – porcia receptu na segedín je pre 2 osoby, resp. na 2 dávky.

Odporúčame pozrieť aj tieto recepty