Hermelín s bryndzovými zemiačkami a mandarinkovou omáčkou

Suroviny

  • Zemiaky:
  • 1 veľký zemiak
  • Bryndza
  • Omáčka:
  • Mandarínky v konzerve
  • Smotana na varenie 0,5dcl
  • Fazuľové struky
  • Cesnak
  • Hermelín 23%
  • Olivový olej

Postup

Tento recept je jednoduchý, zdravý a chutný.

Zemiaky pokrájame, uvaríme domäkka a vidličkou roztlačíme na kašu. Primiešame bryndzu podľa chuti a trošku soli.

Šťavu z mandaríniek zlejeme, mandarínky roztlačíme na kašu a ohrejeme v hrnci. Pridáme trošku smotany na varenie a vegety.

Fazuľové struky pripravíme na pare. Keď sú hotové, pridáme lyžicu extra panenského olivového oleja, prelisovaný cesnak a čierne korenie.

Hermelín okoreníme a buď grilujeme v rúre, alebo ohrejeme na zakrytej teflonovej panvici s oboch strán.

Môžme servírovať, dobrú chuť!

Odporúčame pozrieť aj tieto recepty