Kurací šalát s medovou zálievkou a parmezánom

    • Na šalát:
    • Rukola
    • Baby špenát alebo ľadový šalát
    • Zálievka:
    • Med
    • Soľ
    • Horčica
    • Citrón
    • Balzamikový ocot
    • Mäso:
    • Kuracie prsia
    • Olivový olej
    • Soľ a grilovacie korenie
    • Parmezán
    • Celozrnné bagetky

    Príprava šalátu: poriadne umyť baby špenát a rukolu, následne usušiť, vložiť do misy a zaliať troškou extra panenského olivového oleja. Potom pripraviť zálievku do menšej misky – med, trošku soli, šťavu z citróna (z jednej polovičky citróna), dve menšie lyžičky balzamikového octu, a lyžičku horčice. Premiešať a vliať do šalátu.

    Mäso nakrájať na rezančeky, osoliť, pridať grilovacie korenie a jemne potrieť olivovým olejom. Následne hodiť na panvicu a opiecť do zlatista. Na vrch šalátu nastrúhať parmezán. Podávať samotný, alebo s celozrnnou bagetkou opečenou nasucho.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.