Pečená zelenina

  • 40 min
  • 60 min
  • 4
  • 600 g koreňovej zeleniny (rôzne druhy)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 30 g medu
  • 10 g soli
  • 2 g čierneho korenia
  • 50 g olivového oleja
  • 3 g byliniek (tymian)
  • 100 g bryndze
  • 80 g masla
  • 20 g octu (balzamikového alebo vínneho)

Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, ktoré ukladáme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme maslo, med, tymian a cesnak. Alobal zabalíme a pečieme v rúre pri 180 °C asi 60 minút. Vyberieme na tanier a pred podávaním posypeme čerstvou bryndzou a pokvapkáme balzamikovým octom.

(pozn. foto: Pravda – Ľuboš Pilc, recept: Peter Pikovský)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.