Quinoa so zeleninou z trúby

  • 60min
  • 3
  • Pre 3 OSOBY:
  • Fenikel 1 hlúbik
  • Cuketa 1 kus
  • Žltá paprika 2ks
  • Červená cibuľa
  • 1ks
  • Cherry paradajky 8ks
  • Cesnak 5 strúčikov
  • Olivový olej
  • Mletá chilli paprika 1/2 lyžičky
  • Tymián, rozmarín, šalvia (možno obmeniť bylinky)
  • Quinoa 1 hrnček
  • Voda 1 a 3/4 hrnčeka
  • Soľ 1/2 lyžičky
  • Dresing:
  • Olivový olej 4PL
  • Čerstvo vytlačená šťava z 1/2 citrónu
  • Petržlen 1hrsť
  • Balzamikový ocot
  • Soľ

Zeleninu očistíme, cuketu nakrájame na väčšie kocky, asi 2 cm veľké, fenikel a cibuľu na mesiačiky, papriky na väčšie kocky, cherry paradajky rozpolíme. Cesnak nakrájame na väčšie kúsky.

Rozohrejeme trúbu na 220 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a vysypeme na neho zeleninu. Zalejeme striedavo olivovým olejom, pridáme soľ, červenú papriku a zasypte nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti. Premiešame a plech dáme do trúby. Za občasného premiešania pečieme asi 30minút, na záver môžme grilovať.

Kým sa pripraví zelenina, urobíme quinou. Dôkladne ju opláchneme horúcou vodou  v cedníku s malými dierkami. Potom ju vložíme do menšieho hrnca a zalejeme teplou vodou a vsypeme soľ. Privedieme k varu a na miernom ohni varíme zakrytú 12-15min. Potom vypneme oheň a zakrytú necháme 5 minút dôjsť. Potom „načuchoríme“ zrniečka vidličkou.

Kým sa zelenina dopečie, zmiešame si v hrnčeku všetky ingredience na dresing. Potom vo veľkej miske zmiešame s quinoou a zeleninou a  pokvapkáme pripraveným dresingom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.