Šalát z červenej repy

    • Červená repa 1 kus
    • Hrášok 5PL
    • Mrkva 5PL
    • Kyslé uhorky 2ks
    • Olivový olej extra panenský 1PL
    • Soľ
    • Korenie
    • 1 varené vajce alebo 30g strúhaného 30% eidamu

    Červenú repu neošúpanú varíme vo vode 2 hodiny (ja varím v tlakovom hrnci 1/2 hodinu) do zmäknutia. Necháme vychladnúť. Ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme scedenú hráškovo-mrkvovú zmes a na hrubo postrúhané alebo na kocky pokrájané uhorky-množstvo podľa chuti. Pridáme asi 1PL olivového oleja, soľ a korenie. Dobre premiešame a dáme do chladničky postáť. Podávame buď s nastrúhaným tvrdým syrom alebo uvareným vajíčkom.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.