Špaldové bielkovinové makaróny

    • 3/4 balenia celozrnných špaldových makarónov
    • 1 biele prírodné tofu
    • 1/2 plechovky fazule bielej
    • 1 smotana sójová bio
    • 1 hrnček sójového mlieka
    • 1hrnček strúhaného parmezánu
    • 3 sušené paradajky
    • soľ, sušený cesnak
    • 5 plátkov pancetty
    • olivový olej na potretie formy,
    • zelenina na servírovanie

    Uvaríme si cestoviny al dente. V mixéri rozmixujeme dohladka tofu, fazuľu, smotanu, sójové mlieko, parmezán, sušené paradajky, soľ a cesnak. Zmes má byť trošku hustejšia, nemá sa liať ako mlieko. Ak by ste ju mali ale príliš hustú, pridajte ešte trošku mlieka, alebo len vody. Nakrájame pancettu na tenké slížiky. Vezmeme si zapekaciu misu potretú olivovým olejom a vrstvíme cestoviny, pancetta, omáčka, atd. Na vrch si necháme cestoviny, ktoré ešte polejeme zvyškom omáčky a posypeme parmezánom. Pečieme asi 20 minút na maxime, alebo, kým uvidíme, že cestoviny zlatavejú. Servírujeme s čerstvým šalátom a zeleninkou.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.