Svieži jabkomakoláčik

10 min

Čas prípravy

30 min

Čas varenia

Suroviny

  • Cesto:
  • Jablká 3 malé kusy
  • Mak 4 zarovnané PL
  • Lyžička škorice
  • Špaldová múka 1 zarovnaná PL
  • Kypriaci prášok 1 balíček
  • Kokosový/makový olej 2 PL
  • Vločky ľubovoľné 4 PL
  • Banán
  • Med 1 PL
  • Na vrch:
  • Grécky jogurt 1 kus
  • Med 1 lyžička
  • Škorica

Postup

Všetky suroviny na cesto spolu rozmixujeme, vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180-200 stupňoch 30 minút.
Na vrch si vymiešame grécky jogurt s lyžičkou medu a škoricou a potrieme koláčik tesne pred podávaním. Ozdobíme jablkom.
Koláčik krájajte, až keď úplne vychladne.

Odporúčame pozrieť aj tieto recepty