Voňavý špaldový chlieb

  • 35 min
  • Na 1 menší chlebík:
  • 250g celozrnnej špaldovej múky
  • 180 ml vlažnej vody
  • 1 lyžička soli
  • 10 g droždia
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 PL slnečnicových semienok
  • Oregano 1 lyžička

Vodu spolu s droždím premiešame vo väčšej miske a necháme 10 miut odstáť. Prisypeme polovicu múky, jemne premiešame vareškou. Pridáme soľ, olivový olej, semienka a oregano. Prisypeme druhú časť múky a cesto poriadne vymiešame. Cesto prikryjeme utierkou a necháme 60 minút odstáť na teplom mieste. Cesto vložíme do formy na biskupský chlebík, alebo len položíme na pekáč. V oboch prípadoch použiť pod chlebík papier na pečenie. Chlieb necháme ešte 30 minút podkysnúť na teplom mieste. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 35 minút.

Jeden komentár k “Voňavý špaldový chlieb

Napísať odpoveď pre Imrich Tóth Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.