Šošovicový fit prívarok

Čas prípravy

-

Čas varenia

4

Počet osôb

Suroviny
  • Šošovica (môže byť červená) 300g
  • Kyslá smotana 12 % 200g
  • Mlieko polotučné 1 dcl
  • Špaldová múka 1 lyžička
  • Soľ
  • Bobkový list
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Červená paprika mletá sladká
  • Čierne mleté korenie
Postup

Šošovicu si uvaríme vo vode s bobkovým listom a ošúpaným cesnakom rozkrojeným na polovičky. Medzitým si poriadne rozmiešame kyslú smotanu a mlieko s červenou paprikou, soľou a čiernym korením. Keď bude šošovica uvarená, zlejeme z nej takmer všetku vodu, dáme späť na sporák a pomaly primiešavame pripravenú smotanu. Privedieme k varu, chvíľku povaríme a keď je treba, múku si vymiešame s troškou vody a prívarok zahustíme. Ešte chvíľku povaríme, dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Prívarok necháme pol hodinku odstáť a podávame 🙂

Pozn.: Môžete pridať volské oko. Ak máte prívarok vo Vašom individuálnom stravovacom pláne, vajíčko pridávame, len ak je v jedálničku uvedené. 

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....