Voňavý špaldový chlieb

Čas prípravy

35 min

Čas varenia

-

Počet osôb

Suroviny
  • Na 1 menší chlebík:
  • 250g celozrnnej špaldovej múky
  • 180 ml vlažnej vody
  • 1 lyžička soli
  • 10 g droždia
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 PL slnečnicových semienok
  • Oregano 1 lyžička
Postup

Vodu spolu s droždím premiešame vo väčšej miske a necháme 10 miut odstáť. Prisypeme polovicu múky, jemne premiešame vareškou. Pridáme soľ, olivový olej, semienka a oregano. Prisypeme druhú časť múky a cesto poriadne vymiešame. Cesto prikryjeme utierkou a necháme 60 minút odstáť na teplom mieste. Cesto vložíme do formy na biskupský chlebík, alebo len položíme na pekáč. V oboch prípadoch použiť pod chlebík papier na pečenie. Chlieb necháme ešte 30 minút podkysnúť na teplom mieste. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 35 minút.

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....