Hubkové krupoto

  • 30-40 min
  • 2
  • Krúpy 80-100g
  • Šampiňóny/hlívy podľa chuti
  • Cibuľa 1 kus
  • Maslo 2 PL
  • Parmezán/grana padano 5 PL
  • Vývar 1 l
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Víno biele 1 - 1,5 dcl

Krúpy si namočíme vo vlažnej vode aspoň na 2-3 hodiny. Šampiňóny/hlívu a cibuľku pokrájame. Cibuľku osmažíme na troške masla, pridáme huby, orestujeme a zalejeme vínom. Následne pridáme namočené krúpy, poriadne premiešame, osolíme. Prilejeme vývar tak, aby boli krúpy zakryté a necháme dusiť pod pokrievkou. Občas premiešame. Keď krúpy vsiaknu vývar, prilejeme znova ďalší až po ich vrch. Proces opakujeme asi 3-krát, až kým krúpy nebudú hotové. Krupoto má byť vlhké a vláčne. Nakoniec pridáme lyžicu masla a parmezán, poriadne premiešame, osolíme, okoreníme a podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.