Hruškový šťavnatý koláčik

10 min

Čas prípravy

4

Počet pocií

25 min

Čas varenia

Suroviny

  • Koláčik:
  • Hrušky 2 ks
  • Banán 1 ks
  • Ovsené vločky jemné 4 PL
  • Kokos 8 PL
  • Prášok do pečiva
  • Kokosový olej 3 PL
  • Škorica 1 čajová lyžička
  • Med/brezový/kokosový cukor 1 PL
  • Ľubovoľné lesné ovocie na ozdobu /nemusí byť/
  • Tvarohová pena:
  • Tvaroh jemný
  • Nasekané/pomleté mandle
  • Mandľová aróma

Postup

Všetky suroviny okrem lesného ovocia zmixujeme. Tortovú formu (25-26 cm) vymastíme troškou kokosového oleja, nalejeme pripravenú rozmixovanú zmes. Nakoniec ozdobíme lesným ovocím. Pečieme pri 190 stupňoch cca 25-30 minút. Koláčik je potrebné nechať najprv úplne vychladnúť (najlepšie cez noc) a až potom krájať. Je šťavnatý aj na druhý deň.

Tvarohová pena – tvaroh si poriadne vymiešame s posekanými mandľami, zjemníme troškou vody, pridáme mandľovú arómu a poriadne vyšľaháme metličkou.

Odporúčame pozrieť aj tieto recepty