Karfiolové placky

  • 15 min
  • 25 min
  • 2
  • Karfiol 1 kus
  • Parmezán/grana padano 50-60g
  • Špaldová/ovsená múka 2 lyžičky
  • Vajíčka 3 ks
  • Soľ, korenie
  • Kurkuma 1 lyžička
  • Na dip:
  • Kyslá smotana 100g
  • Kvalitný kečup 1 lyžička
  • Cesnak prelisovaný
  • Soľ, korenie

Karfiol nadrobíme na ružičky a rozmixujeme. Ohrejeme v mikrovlnke cca 3 minúty v sklenenej mise, poriadne nasolíme a vysypeme zmes do sitka – necháme poriadne stiecť tekutinu, aby zmes ostala suchá. Pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, múku, syr, okoreníme kurkumou a čiernym korením. Tvarujeme placky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 25 minút pri 190-200 stupňoch.
Dip pripravíme zo smotany, prelisovaného cesnaku, lyžičky kečupu, soli a korenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.