Mandľové mlieko

  • 2
  • 100g mandlí
  • 0,5l vody
  • banán 1/2
  • med 1 lyžica

Mlieko rastlinného pôvodu plné antioxidantov 🙂

Olúpané mandle namočíme na 12 hodín do vody. Potom ich scedíme, pridáme 0,5l studenej vody a rozmixujeme na mlieko. Scedíme cez gázu. Do mlieka pridáme lyžicu medu, polovicu banánu, a rozmixujeme.

Zo zvyškov mandlí ostane akoby „múka“, ktorú z gázy odsypeme na tanier a môžme použiť namiesto časti múky pri pečení. Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.