Mramorový tvaroháčik bez korpusu

  • 5 min
  • 35 min
  • 6 porcií
  • Tvaroh jemný (percento tuku podľa preferencií, ja som použila 2,5 %) 500g
  • Kyslá smotana 10-14 % 130g
  • Jogurt grécky/Hollandia 130g
  • Špaldová/mandľová/ovsená múka 1 PL
  • Vajíčka 2 ks
  • Med 70g
  • Kakao 2 PL
  • Vanilková aróma

Tvaroh vymiešame s jogurtom, smotanou a medom, špaldovú (ovsenú/mandľovú) múku primiešame k zmesi. Pridáme vajíčka a znova poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, do jednej pridáme 2 PL kakaa, do druhej vanilkovú /inú/ arómu.
Tortovú formu 16-18 cm vystlanú papierom na pečenie postupne plníme zmesami – do stredu dáme lyžicu vanilkovej, na ňu lyžicu kakaovej a postup opakujeme, až kým neminieme všetku zmes. Pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch. Koláčik necháme úplne vychladnúť a na noc vložíme do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.