Šťavnaté mäsko so smotanovou omáčkou

  • 2
  • Kuracie/morčacie prsia 300g
  • Kyslá smotana 10% 100g
  • Kečup kvalitný 1PL
  • Prelisovaný cesnak
  • Soľ
  • Korenie
  • Kurkuma
  • Olej na smaženie 1PL
  • Grana padano 1PL
  • Príloha:
  • V sezóne špargľa (odrežeme konce, povaríme minútku vo vriacej vode spolu s plátkom masla, lyžičkou soli, lyžičkou medu/trstinového cukru), opláchneme studenou vodou a položíme na papier na pečenie na plech. Polejeme olivovým olejom (trošku), osolíme, posypeme troškou grany padano a grilujeme pri 180stupňoch cca 12-15min)
  • Mimo sezóny iná grilovaná zelenina alebo príloha uvedená vo Vašom indidivuálnom stravovacom pláne.

Mäsko umyjeme, osolíme, pridáme trošku kurkumy, poriadne premiešame a necháme 10 minút odstáť.
V miske vymiešame smotanu, kečup, cesnak, soľ, korenie a poriadne premiešame. Mäsko smažíme na rozpálenom oleji, keď je hotové, odstavíme a premiešame s omáčkou a 1PL grany padano. Ak je omáčka príliš riedka, môžeme pridať ešte 2-3PL grany padano.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *