Vodu spolu s droždím premiešame vo väčšej miske a necháme 10 miut odstáť. Prisypeme polovicu múky, jemne premiešame vareškou. Pridáme soľ, olivový olej, semienka a oregano. Prisypeme druhú časť múky a cesto poriadne vymiešame. Cesto prikryjeme utierkou a necháme 60 minút odstáť na teplom mieste. Cesto vložíme do formy na biskupský chlebík, alebo len položíme na pekáč. V oboch prípadoch použiť pod chlebík papier na pečenie. Chlieb necháme ešte 30 minút podkysnúť na teplom mieste. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 35 minút.
- Na 1 menší chlebík:
- 250g celozrnnej špaldovej múky
- 180 ml vlažnej vody
- 1 lyžička soli
- 10 g droždia
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 PL slnečnicových semienok
- Oregano 1 lyžička