Karfiol nadrobíme na ružičky a rozmixujeme. Ohrejeme v mikrovlnke cca 3 minúty v sklenenej mise, poriadne nasolíme a vysypeme zmes do sitka – necháme poriadne stiecť tekutinu, aby zmes ostala suchá. Pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, múku, syr, okoreníme kurkumou a čiernym korením. Tvarujeme placky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 25 minút pri 190-200 stupňoch.
Dip pripravíme zo smotany, prelisovaného cesnaku, lyžičky kečupu, soli a korenia.
- Karfiol 1 kus
- Parmezán/grana padano 50-60g
- Špaldová/ovsená múka 2 lyžičky
- Vajíčka 3 ks
- Soľ, korenie
- Kurkuma 1 lyžička
- Na dip:
- Kyslá smotana 100g
- Kvalitný kečup 1 lyžička
- Cesnak prelisovaný
- Soľ, korenie