Celý citrón odštavíme do misky, pridáme med a cukor, poriadne vymiešame a odložíme bokom. Rybku okoreníme, osolíme a dusíme na panvici na rozohriatom masle. Keď je hotová, vyberieme ju z panvice a do rozpálenej panvice dáme citrónovú zmes a vyredukujeme na omáčku. Pyré pripravíme zo zemiakov, mlieka a Lučiny, pridáme soľ podľa chuti. Keď je pyré hotové, primiešame hrášok.🍀 Na tanier dáme pyré, tresku, polejeme omáčkou.
- Filé z tresky (odporúčam exclusive od radomy) 300g
- Zemiaky uvarené pokrájané na kocky 350g
- Mlieko 0,5-1 dcl
- Lučina 1PL
- Hrášok uvarený 80g
- Korenie na ryby, soľ, citrón
- Med 1PL, trstinový cukor 1PL
- Maslo 20g