Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, pridáme soľ a čierne korenie. Opečieme ich na panvici na oleji. Paradajky v miske zalejeme vriacou vodou a odstránime šupku. Pokrájame ich na malé kúsky, vložíme do osobitnej panvice a pod pokrievkou dusíme, kým vznikne omáčka (paradajky poriadne podusíme varechou). Pridáme prelisovaný cesnak, oregano alebo iné bylinky, parmezán a odstavíme. Nakoniec primiešame fetu alebo balkánsky syr pokrájaný na malé kúsky. Na tanier servírujeme cestoviny s omáčkou a na vrch pridáme kuracie mäsko.
- Cestoviny semolinové 60g
- Paradajky 3 veľké kusy
- Cesnak 1 strúčik
- Bazalka/oregano/provensálske bylinky
- Olej olivový 1PL
- Feta syr/balkánsky syr 40g
- Kuracie prsia 130g
- Parmezán 10g