V miske zmiešame vodu s lyžičkou cukru a droždím. Necháme 10 minút odstáť. Postupne pridávame špaldovú múku, premiešavame vareškou (nakoniec trošku premiešame rukou). Misku prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 30-45 minút. Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme semienkami a pofŕkame studenou vodou. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme 45 minút. 10 minút pred dopečením môžeme chlebík vybrať a zľahka potrieť olivovým olejom s prelisovaným cesnakom.
Včera som ho piekla, dala som tretinu celozrnnej spaldovej a 2/3 hladkej so slnecnicovymi semienkami a je perfektný 🙂 dokonca ani deti a muž neprotestovali 😀
Martinka, super, teším sa že chutil 🙂
Tento chlebík nemá konkurenciu! Upiekla som ho z doporučených surovín ( výhradne celozrnnej špaldovej múky a čerstvých kvasníc zakúpených v pekárni ) , keďže to bol „recept na skúšku“. Posypala som len sezamovými semiačkami. Určite ho budem piecť častejšie.
tu polievkovú lyžicu olivového oleja ste dali do cesta či na potretie a soľ sa dáva do cesta či na posypanie, ďakujem Zdenka
Dobry den 🙂 sol do cesta, na posypanie a potretie semienka, cesnak, olej 🙂
Dnes som ho piekla tretí krát v tomto týždni , syn už kupovaný ani nechce ?je naozaj veľmi chutný. …