Domáci špaldový chlebík

  • 10 min
  • 45 min
  • Teplá voda 370 ml
  • Trstinový cukor 1 lyžička
  • Droždie 20g
  • Soľ himalájska/morská 1 PL
  • Špaldová múka 500g
  • Semienka 1 lyžička
  • Olivový olej 1 PL
  • Cesnak 1 strúčik

V miske zmiešame vodu s lyžičkou cukru a droždím. Necháme 10 minút odstáť. Postupne pridávame špaldovú múku, premiešavame vareškou (nakoniec trošku premiešame rukou). Misku prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 30-45 minút. Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme semienkami a pofŕkame studenou vodou. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme 45 minút. 10 minút pred dopečením môžeme chlebík vybrať a zľahka potrieť olivovým olejom s prelisovaným cesnakom.

6 komentárov k “Domáci špaldový chlebík

  1. Včera som ho piekla, dala som tretinu celozrnnej spaldovej a 2/3 hladkej so slnecnicovymi semienkami a je perfektný 🙂 dokonca ani deti a muž neprotestovali 😀

  2. Tento chlebík nemá konkurenciu! Upiekla som ho z doporučených surovín ( výhradne celozrnnej špaldovej múky a čerstvých kvasníc zakúpených v pekárni ) , keďže to bol „recept na skúšku“. Posypala som len sezamovými semiačkami. Určite ho budem piecť častejšie.

  3. tu polievkovú lyžicu olivového oleja ste dali do cesta či na potretie a soľ sa dáva do cesta či na posypanie, ďakujem Zdenka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.