Bulgur grana padano

Čas prípravy

-

Čas varenia

1

Počet osôb

Suroviny
  • Bulgur 40g
  • Cvikla 1 kus
  • Grana padano 30g
  • Jogurt biely hustý (grécky alebo Hollandia) 1 kopcovitá PL
  • Jarná cibuľka (nemusí byť)
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Olej na smaženie 1 lyžička
Postup

Bulgur a cviklu uvaríme. Ošúpanú cviku postrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici si rozpálime 1 lyžičku oleja, pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, pridáme cviklu a restujeme. Pridáme 2 PL bieleho jogurtu, 25g postrúhaného syra grana padano a premiešame. Nakoniec primiešame bulgur uvarený do mäkka (odporúčam pri jeho varení dať väčšie množstvo vody, aby bol šťavnatejší). Osolíme, okoreníme a pridáme 5g postrúhaného syra.

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....