Pšenová kaša

25 min

Čas prípravy

-

Čas varenia

1

Počet osôb

Suroviny
  • Pšeno 40-50g
  • Mlieko polotučné na zaliatie
  • Med 1 lyžička
  • Škorica 1 lyžička
  • Ovocie na ozdobenie 80-100g (mango, ananás, kiwi, lesné ovocie, pomaranč)
Postup

Pšeno premyjeme cez sitko a vložíme do malého hrnca. Zalejeme mliekom po vrch a za stáleho miešania privedieme k varu. Stále miešame a prilievame mlieko. Počas miešania čakáme, kým sa nám neurobí kaša (cca 15 min od zovretia). Ochutnáme, a ak je pšeno už mäkké a kaša je hotová, prisypeme lyžičku škorice a lyžičku medu. Na tanieri posypeme kokosom a pridáme ovocie.

Pozn. – ak máte individuálny stravovací plán na naberanie hmotnosti, použiť dvojnásobné množstvo surovín

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....