CheeseFITcake

  • 15 min
  • 45 min
  • Korpus:
  • 1 šálka ovsených vločiek (asi 3 dcl)
  • 1/2 šálky vlašských alebo iných orieškov
  • Med 1 PL
  • Kokosový olej 1 PL
  • Rozšľahané vajíčko
  • Krém:
  • Tvaroh jemný do 2,5 % tuku 300g
  • Jogurt biely grécky 100g
  • Mascarpone/riccota (pre diétnejšiu verziu) 150g
  • Vajíčko rozšľahané 2 malé kusy (alebo 1 väčší)
  • Med (alebo brezový cukor) 2-3 PL - podľa chuti
  • Múka špaldová celozrnná 1 PL
  • Ozdoba:
  • akékoľvek ovocie
  • na obrázku použité mango, jahody a vlašské oriešky

Zmixujeme si vločky a oriešky na jemnú hmotu, pridáme med, kokosový olej a rozšľahané vajíčko. Zmes zatlačíme na dno tortovej formy (ja som použila klasickú 24-25 cm), na jej spodok som dala papier na pečenie. Rúru si pedhrejeme na 175-180 stupňov.

Zmiešame všetky ingrediencie na krém a vylejeme na korpus. Koláčik pečieme cca 40 minút (vrch má byť jemne pripečený do svetlohneda, koláčik sa môže v strede po upečení trošku „triasť“). Necháme úplne vychladiť, najlepšie cez noc v chladničke. Pred podávaním ozdobíme podľa chuti.

Dobrú chuť! 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.