Chrumkavé karfiolové ružičky

  • 30 min
  • 2-3
  • Karfiol 1 kus
  • Parmezán 2-3 PL
  • Celozrnná strúhanka/pomleté vločky na obalenie
  • Vajíčka 3 ks
  • Soľ
  • Čierne korenie

Karfiol (nepredvárame) rozoberieme na ružičky, obalíme najprv v rozšľahanom vajíčku a potom v celozrnnej strúhanke /alebo pomletých ovsených vločkách/ vymiešanej s parmezánom, soľou a korením. Karfiol poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri cca 200 °C, kým nebude zlatistý a vnútri hotový (asi 30 min).

2 komentáre k “Chrumkavé karfiolové ružičky

  1. Ja som neodhadla pomer struhanky a parmezanu, takze ked som obalila vsetky ruzicky, zostalo mi vela parmezanu v struhanke :-(. Nabuduce musim dat len malicko struhanky. Ale karfiol bol mnam, zvysku rodiny som aj trosku pofrkala olivovym olejom pred pecenim, tusim to bolo este chutnejsie 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.