Hliva so zeleninkou a batatovým pyré

  • 30 min
  • 2
  • Cibuľka 1 kus
  • Šošovica červená 80g
  • Cuketa 1 kus
  • Mrkva 1 kus
  • Hlíva 2 hrste
  • Domáci kečup/pretlak 3 PL
  • Horčica dijonska 1 lyžička
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Soľ
  • Korenie
  • Olej na smaženie
  • Cheddar/iný syr 35g
  • Bataty 250g
  • Mlieko cca 1 dcl (podľa potreby)

Cibuľu pokrájame nadrobno a osmažíme na troške oleja. Pridáme na tenké kúsky pokrájanú mrkvu, na kocky pokrájanú cuketu, podlejeme troškou vody a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Po 5 minútach pridáme pokrájanú hlívu a znovu podusíme. Šošovicu uvaríme al dente. Keď bude zeleninka hotová, pridáme uvarenú šošovicu, soľ, korenie, kečup, horčicu a spolu prevaríme. Primiešame postrúhaný cheddar.
Uvaríme bataty pokrájané na malé kocky a pripravíme z nich pyré – bataty popučíme, pridáme soľ a mlieko podľa potreby. Môžeme primiešať 1 PL Lučiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.