Šťavnatá treska s tekvicovým pyré

  • 25 min
  • 2
  • Filety z tresky 4 ks
  • Tekvica hokkaido 1 menší kus
  • Citrón
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Maslo 2 PL
  • Olej 1 PL
  • Mlieko 1 dcl
  • Parmezán/grana padano 2 PL
  • Vlašké orechy 5 ks

Tekvicu pokrájame na malé kocky a varíme v osolenej vode do mäkka. Vodu zlejeme a tekvicu popučíme na pyré spolu s lyžicou masla a mliekom, pridáme soľ a korenie. Pridáme parmezán a poriadne premiešame. Filety z tresky rozmrazíme a poriadne usušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme 1 PL masla s olejom, pridáme filety, šťavu z polovice citróna a rybku opečieme z oboch strán asi 2 minúty. Podávame s pyré a vlašskými orieškami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.