Pečené šampiňóny plnené cícerovou plnkou

15

Čas prípravy

30

Čas varenia

Suroviny

  • Šampiňóny (čo najväčšie kusy)
  • Jarná cibuľka
  • Vajíčko
  • Cícer v konzerve
  • Syr (môže byť aj mozzarella aj eidam)
  • Korenie (napr. chilli, kurkuma, čierne korenie)
  • Soľ 1/2 lyžičky
  • Cesnak
  • Olivový olej

Postup
Šampiňóny zlúpeme, stopku odlupneme. Cícer jemne popučíme a zmiešame s nakrájanou jarnou cibuľkou, koreninami, soľou, vajíčkom a pretlačeným cesnakom (kto chce aj pokrájané šamp. stopky). Do zapekacej misky pokropíme olej, poukladáme šampiňóny a plníme pripravenou plnkou. Plátky mozzarelly, syr poukladáme na šampiňóny a dáme zapiecť do rúry (180°C) na 30 min.
Jedna porcia je v závislosti od veľkosti šampiňónov = 5-8 ks

Odporúčame pozrieť aj tieto recepty