Pesto z medvedieho cesnaku

  • 25 min
  • Medvedí cesnak 160g
  • Olej olivový panenský 70g
  • Kešu orechy 80g
  • Soľ podľa chuti
  • Parmezán nastrúhaný 2 PL (nemusí byť)

Listy cesnaku umyjeme a poriadne usušíme. V mixéri/sekáčiku v tvare S postupne mixujeme listy s olejom. Nakoniec primixujeme oriešky, pesto osolíme a pridáme zvyšný olej. Môžeme pridať 2 PL parmezánu. Pesto dáme do sklenenej nádoby a povrch zalejeme troškou oleja (aby nám vydržalo). Takt nám vydrží v chladničke aj mesiac. Ak ho chceme zakonzervovať na dlhšie (aj rok), najprv ho potrieme troškou alkoholu a tak olejom. Pesto je skvelé na chlebík, do šalátu, mäska, alebo spolu s cestovinami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.