Treska s citrónovou omáčkou a zemiakovo hráškovým pyré

  • 2
  • Filé z tresky (odporúčam exclusive od radomy) 300g
  • Zemiaky uvarené pokrájané na kocky 350g
  • Mlieko 0,5-1 dcl
  • Lučina 1PL
  • Hrášok uvarený 80g
  • Korenie na ryby, soľ, citrón
  • Med 1PL, trstinový cukor 1PL
  • Maslo 20g

Celý citrón odštavíme do misky, pridáme med a cukor, poriadne vymiešame a odložíme bokom. Rybku okoreníme, osolíme a dusíme na panvici na rozohriatom masle. Keď je hotová, vyberieme ju z panvice a do rozpálenej panvice dáme citrónovú zmes a vyredukujeme na omáčku. Pyré pripravíme zo zemiakov, mlieka a Lučiny, pridáme soľ podľa chuti. Keď je pyré hotové, primiešame hrášok.🍀 Na tanier dáme pyré, tresku, polejeme omáčkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.