Šťavnatý bulgur

15 min

Čas prípravy

-

Čas varenia

1

Počet osôb

Suroviny
  • Bulgur 70g
  • Paradajky 2 kusy
  • Pasírované paradajky - podľa chuti
  • Balkánsky syr 30g
  • Červená cibuľa
  • Olej na smaženie
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Oregano
Postup

Bulgur si pripravíme podľa návodu na obale. Orestujeme sprudka na oleji červenú cibuľku pokrájanú na kolieska, pridáme nadrobno pokrájané paradajky, soľ, čierne korenie, oregano. Pridáme uvarený bulgur, trošku pasírovaných paradajok, polovicu balkánskeho syra a všetko spolu chvíľu miešame. Druhou polovicou syra posypeme porciu na tanieri.

Podobné recepty

Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a smažíme na oleji. Vajce...

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode al dente (nerozvaríme ich). Kuracie prsia pokrájame na menšie...

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a trpezlivo rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie....