V miske zmiešame vodu s lyžičkou cukru a droždím. Necháme 10 minút odstáť. Postupne pridávame špaldovú múku, premiešavame vareškou (nakoniec trošku premiešame rukou). Misku prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 30-45 minút. Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme semienkami a pofŕkame studenou vodou. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme 45 minút. 10 minút pred dopečením môžeme chlebík vybrať a zľahka potrieť olivovým olejom s prelisovaným cesnakom.
- Teplá voda 370 ml
- Trstinový cukor 1 lyžička
- Droždie 20g
- Soľ himalájska/morská 1 PL
- Špaldová múka 500g
- Semienka 1 lyžička
- Olivový olej 1 PL
- Cesnak 1 strúčik