Šošovicu si uvaríme vo vode s bobkovým listom a ošúpaným cesnakom rozkrojeným na polovičky. Medzitým si poriadne rozmiešame kyslú smotanu a mlieko s červenou paprikou, soľou a čiernym korením. Keď bude šošovica uvarená, zlejeme z nej takmer všetku vodu, dáme späť na sporák a pomaly primiešavame pripravenú smotanu. Privedieme k varu, chvíľku povaríme a keď je treba, múku si vymiešame s troškou vody a prívarok zahustíme. Ešte chvíľku povaríme, dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Prívarok necháme pol hodinku odstáť a podávame 🙂
Úžasný prívarok..ja milujem jedlá na kyslo.. topka ?
Chcem sa spytat.. sosovica 300g je na jednu porciu? Dakujem
Dobrý deň, pri každom recepte je panáčik, ktorý ukazuje, na koľko porcií je recept. Tento je na 4 porcie, teda gramáž surovín je pre 4 osoby.
Je naozaj úžasný. ☺️
Aj u mňa je top… Ja nakoniec pridávam ocot, lebo mám rada extra kyslé.. Jednoduché rýchle chutné jedlo, za pol hodinky uvarené a oblizujeme sa až za ušami… ?