Tvaroh vymiešame s jogurtom, smotanou a medom, špaldovú (ovsenú/mandľovú) múku primiešame k zmesi. Pridáme vajíčka a znova poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, do jednej pridáme 2 PL kakaa, do druhej vanilkovú /inú/ arómu.
Tortovú formu 16-18 cm vystlanú papierom na pečenie postupne plníme zmesami – do stredu dáme lyžicu vanilkovej, na ňu lyžicu kakaovej a postup opakujeme, až kým neminieme všetku zmes. Pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch. Koláčik necháme úplne vychladnúť a na noc vložíme do chladničky.
- Tvaroh jemný (percento tuku podľa preferencií, ja som použila 2,5 %) 500g
- Kyslá smotana 10-14 % 130g
- Jogurt grécky/Hollandia 130g
- Špaldová/mandľová/ovsená múka 1 PL
- Vajíčka 2 ks
- Med 70g
- Kakao 2 PL
- Vanilková aróma