Cviklu uvaríme, ošúpeme a nastrúhame na tenkom strúhadle. Ak použijeme zaváranú, vylejeme šťavu a vložíme do nádoby. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, kukuricu, strúhaný eidam a biely jogurt, do ktorého si nastrúhame na tenko kyslé uhorky. Kto nemá rád biely jogurt, môže použiť namiesto jedného jogurt 3 PL kyslej smotany. Dochutiť soľou a čiernym korením.
Tento šalát je úžasný,vynikajúci…mňamka 🙂
Šalát je výborný. Až tak, že mi ho priateľ zjedol a mne na druhý deň nič nezostalo 😀
Prave som dokoncila, dala k obedu. No neskutocne volaco!! Nebicko v papulke. Robila som zo surovej cvikle, co inak mam rada len zavarenu. Pecenu, varenu alebo smoothie zjem vzdy so zatvorenymi ocami a zadrzanym dychom. Vadi mi totiz zemita chut cvikle. Ale tento salatik-BOMBA! Nemozem sa ho dojest. Dakujem za recept (robila som z vacsieho mnozstva ingrediencii, aby sa uslo doma kazdemu 😀 )
Neskutočne úžasný šalátik.mnaaam..
Vyborny. Ja som použila zavaranu cviklu s kapustou. Musela som ju premyt, aby to nebolo velmi kysle. Do smotany som nakrajala zavarane uhorky s kari korenim. Skuste aj Vy.
Vyborny. Ja som pouzila zavaranu cviklu s kapustou. Musela som ju premyt. Do smotany som nakrajala zavarane uhorky s kari korenim. Vyskusajte.
Dnes som si ho robila zo surovej cvikle a je vynikajuci