Domáci špaldový chlebík

10 min

Čas prípravy

45 min

Čas varenia

Suroviny

  • Teplá voda 370 ml
  • Trstinový cukor 1 lyžička
  • Droždie 20g
  • Soľ himalájska/morská 1 PL
  • Špaldová múka 500g
  • Semienka 1 lyžička
  • Olivový olej 1 PL
  • Cesnak 1 strúčik

Postup

V miske zmiešame vodu s lyžičkou cukru a droždím. Necháme 10 minút odstáť. Postupne pridávame špaldovú múku, premiešavame vareškou (nakoniec trošku premiešame rukou). Misku prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 30-45 minút. Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme semienkami a pofŕkame studenou vodou. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme 45 minút. 10 minút pred dopečením môžeme chlebík vybrať a zľahka potrieť olivovým olejom s prelisovaným cesnakom.

Odporúčame pozrieť aj tieto recepty