Cibuľu pokrájame nadrobno a osmažíme na troške oleja. Pridáme na tenké kúsky pokrájanú mrkvu, na kocky pokrájanú cuketu, podlejeme troškou vody a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Po 5 minútach pridáme pokrájanú hlívu a znovu podusíme. Šošovicu uvaríme al dente. Keď bude zeleninka hotová, pridáme uvarenú šošovicu, soľ, korenie, kečup, horčicu a spolu prevaríme. Primiešame postrúhaný cheddar.
Uvaríme bataty pokrájané na malé kocky a pripravíme z nich pyré – bataty popučíme, pridáme soľ a mlieko podľa potreby. Môžeme primiešať 1 PL Lučiny.
- Cibuľka 1 kus
- Šošovica červená 80g
- Cuketa 1 kus
- Mrkva 1 kus
- Hlíva 2 hrste
- Domáci kečup/pretlak 3 PL
- Horčica dijonska 1 lyžička
- Cesnak 2 strúčiky
- Soľ
- Korenie
- Olej na smaženie
- Cheddar/iný syr 35g
- Bataty 250g
- Mlieko cca 1 dcl (podľa potreby)