Morčacie kari so šošovicovou omáčkou

  • 20 min
  • 2
  • Brokolica
  • Cesnak
  • Morčacie prsia 300g
  • Šošovica červená 80g
  • Kyslá smotana 30g
  • Pasírované paradajky 2-3 PL
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Kari korenie
  • Olej na smaženie
  • Olivový olej 1 PL

Brokolicu pripravíme na pare. Keď je hotová, pridáme trošku panenského oleja, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Šosovicu si uvaríme v osobitnom hrnci. Mäsko pokrájame na rezance, koreníme kari korením a soľou a sprudka orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme uvarenú šošovicu, smotanu, pasírované paradajky a korenie. Poriadne premiešame a servírujeme spolu s brokolicou (inou zeleninou).

pozn. – suroviny sú uvedené na 2 porcie

4 komentáre k “Morčacie kari so šošovicovou omáčkou

    • Dobry den Jarmilka, postup je pisany presne v poradi v akom je recept robeny – najprv som pripravila prilohu brokolicu, ked chcete – mozete ju urobit na konci, je to na Vas.
      Masom som pokrajala na rezance. Potom dala varit sosovicu, cervena je hotova za 5 min. Maso ochutime kari, solou, orestujeme. Potom pridame uvarenu sosovicu, smotanu, korenie, pasirovane paradajky a premiesame nech to je kompaktne. Podava sa to s brokolicou.

  1. Mňa zarazila tá veta čo nasleduje za „Šošovicu uvaríme.“ a nasleduje „Okoreníme kari korením a soľou a sprudka orestujeme.“ Nepíšete že čo?To šošovicu uvaríme je tam vsunuté, čiže nadväznosť na mäso hapruje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.