Celozrnná pizza

  • 2
  • Na cesto:
  • 150ml vlažnej vody
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 230g jemnej špaldovej celozrnnej múky
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • Paradajkový pretlak
  • Mozzarella light
  • Bazalka
  • Cesnak

Suroviny na cesto buď dajte do domácej pekárne a nechajte si vypracovať cesto, alebo ho zamieste ručne a nechajte pol hodinu kysnúť. Na plech vypracujeme pizzu, potrieme ju paradajkovým pretlakom a plátkami mozzarelly. Vložíme do rúry predhriatej na maximum a pečieme zhruba 10minút. Na konci pridáme čerstvú bazalku a konce potrieme prelisovaným cesnakom vymiešaným s troškou olivového oleja.

Suroviny sú uvedené pre 2 OSOBY.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.