Morčacie kari so šošovicovou omáčkou

20 min

Čas prípravy

2

Počet pocií

Suroviny

  • Brokolica
  • Cesnak
  • Morčacie prsia 300g
  • Šošovica červená 80g
  • Kyslá smotana 30g
  • Pasírované paradajky 2-3 PL
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Kari korenie
  • Olej na smaženie
  • Olivový olej 1 PL

Postup

Brokolicu pripravíme na pare. Keď je hotová, pridáme trošku panenského oleja, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Šosovicu si uvaríme v osobitnom hrnci. Mäsko pokrájame na rezance, koreníme kari korením a soľou a sprudka orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme uvarenú šošovicu, smotanu, pasírované paradajky a korenie. Poriadne premiešame a servírujeme spolu s brokolicou (inou zeleninou).

pozn. – suroviny sú uvedené na 2 porcie

Odporúčame pozrieť aj tieto recepty