Pečené šampiňóny plnené cícerovou plnkou

  • 15
  • 30
  • Šampiňóny (čo najväčšie kusy)
  • Jarná cibuľka
  • Vajíčko
  • Cícer v konzerve
  • Syr (môže byť aj mozzarella aj eidam)
  • Korenie (napr. chilli, kurkuma, čierne korenie)
  • Soľ 1/2 lyžičky
  • Cesnak
  • Olivový olej
Šampiňóny zlúpeme, stopku odlupneme. Cícer jemne popučíme a zmiešame s nakrájanou jarnou cibuľkou, koreninami, soľou, vajíčkom a pretlačeným cesnakom (kto chce aj pokrájané šamp. stopky). Do zapekacej misky pokropíme olej, poukladáme šampiňóny a plníme pripravenou plnkou. Plátky mozzarelly, syr poukladáme na šampiňóny a dáme zapiecť do rúry (180°C) na 30 min.
Jedna porcia je v závislosti od veľkosti šampiňónov = 5-8 ks

Jeden komentár k “Pečené šampiňóny plnené cícerovou plnkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.